Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΟΝ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ... ΜΕΛΛΟΝ


ΠΑΡΟΝ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ... ΜΕΛΛΟΝ....
Με αυτή την σειρά έρχεται τελικά ο χρόνος.  Πρώτα ζεις το παρόν, μετά το βλέπεις να γίνεται παρελθόν... και αμέσως έρχεται το μέλλον.

Περνούν οι στιγμές. Εναλλάσσονται συνεχώς αφήνοντάς ανάμεικτα συναισθήματα.  Λύπη για αυτά που φεύγουν... γι αυτά που δεν έρχονται... γι αυτά που απλά "δε δουλεύουν".

Το μόνο που υπάρχει πραγματικά είναι το ΠΑΡΟΝ. Το παρελθόν φεύγει και δε ξανάρχεται ποτέ. Μόνο μια ανάμνηση, που μπορείς να την επαναφέρεις, όχι όμως να το ξαναζήσεις.  Προσπαθώ να το ζω, απολαμβάνοντας τους ανθρώπους που έχω και που αγαπώ... βγαίνοντας στη φύση... παίζοντας παιχνίδια... ακούοντας μουσικές και ήχους.  Και λυπάμαι κάθε φορά που το χάνω γιατί δεν ξέρω πώς θα ΄ναι αυτό που θα έρθει.

Το ΜΕΛΛΟΝ εκεί... σε περιμένει.  Το ατενίζεις, με μια μόνιμη ελπίδα πώς θα είναι καλό ή πως θα σου φέρει κάτι που προσμένεις. Και σιγά σιγά γίνεται ΠΑΡΟΝ - για μια μόνο στιγμή γινεται παρόν - και αμέσως ΠΑΡΕΛΘΟΝ.  Και φεύγει...

Αυτό που πραγματικά υπάρχει είναι μόνο αυτό που ζεις κάθε στιγμή.  Το ΠΑΡΟΝ, λίγο πριν γίνει ΠΑΡΕΛΘΟΝ και αφού σταμάτησε να είναι το ΜΕΛΛΟΝ.  Μακάρι να είναι πάντα στιγμή χαράς... γιατί ότι γίνεται παρελθόν, το σφραγίζει ο χρόνος και χάνεται για πάντα... λες και δεν υπήρξε ποτέ.

Κι εγώ; Σχεδόν κλείνω την τέταρτή μου δεκαετία.  Και οι στιγμές που πρόκειται να γίνουν παρόν για μένα λιγοστεύουν.... Ανατριχιάζω... αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.  Από την άλλη δεν είναι μόνο ο χρόνος που λιγοστεύει, αλλά κι αυτά που πρόκειται να έρθουν και κυρίως ο φόβος μήπως έρθει κάτι και να ανατρέψει όλα.  Προσπαθώ και τον διώχνω.

Προσπαθώ... Προσπαθώ να μη χάνω τη στιγμή που ζω τώρα, με το να σκέφτομαι αυτην που μόλις πέρασε ή να προσμένω να 'ρθει. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω με τα χαρτιά που μου έρχονται, να εύχομαι για κάτι καλύτερο μα να απολαμβάνω όσο μπορώ το παιχνίδι. Και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε όλους μας.





1 σχόλιο:

  1. Αν το σκεφτείς καλά η ζωή μας δεν είναι τίποτε παραπάνω από στιγμές και εμπειρίες. Το θέμα νομίζω είναι να ζήσεις το κάθε παρόν και να ονειρευτείς το μέλλον με τέτοιο τρόπο που όταν γυρίσεις στο παρελθόν να δεις όμορφες στιγμές, να δεις εμπειρίες που απέκτησες και αγαπημένα πρόσωπα με τα οποία μοιράστηκες και δημιούργησες τις στιγμές και τις εμπειρίες. Βλέποντας πίσω να μπορείς να χαμογελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή